Pfaffenrot terápia

Pfaffenrot terápia:


A Pfaffenrot féle szinergetikus reflexterápiát Dr. Waldemar Pfaffenrot orosz ortopéd és gyermek rehabilitációs szakorvos fejlesztette ki a 80-90-es években, többféle manuális technika ötvözésével.


    A módszer célja a mozgató szervrendszer másodlagos patológiás elváltozásainak(izmok, ízületek beszűkülése, fájdalmas deformálódása) megelőzése, csökkentése, megszűntetése, az izomtónus normalizálása, nagy- és finommozgások, szájfunkciók javítása.
    Izomtónus eloszlási problémáknál(elsősorban spasztikus izomtónus), cerebrális mozgászavaroknál, neurológiai-ortopédiaia mozgászavaroknál, izomtónust érintő genetikai betegségeknél, mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett zavarainál(nyitott gerinc, dongaláb, torticollis, gerincferdülés), nyálzási, szopási-, rágási-, nyelési problémáknál használható hatékonyan.
    A terápia során fájdalommentes fogásokkal miofasciális technikát, akupresszúrát, reflexzóna kezelést, mobilizálást, nyújtást/tonizálást alkalmazunk.
    Mint a legtöbb terápiablokkokban 10-15 alkalom folyamatos kezelésként a leghatékonyabb, de heti 1-2 alkalmas fenntartó kezelésként is alkalmazható szintentartásként. Egy alkalom 30-60 perces a gyermek korától illetve a kezelendő problémától függően

Borsóház-Pécs Nemzetközi Intenzív Terápiás Központ

TÁMOGATÁS