TheraSuit, Theratogs

TheraSuit, Theratogs

1-4 hetes intenzív terápia, mozgásszervi és neuromotors rehabilitáció, mely az egyéní igények szerint felépített, napi 2-5 órás tréningből áll. A Bobath szemlélet mellett számos módszer kombinálása biztosítja a fejlődés maximalizálását. A tréning során olyan speciálís eszközöket is alkalmaznak a terapeuták, mint a TheraSuit és Theratogs ruhák, a függesztőrács, a Spider, Kinesiotape, stb. A programba beépítik többek között a CP specifikus szenzoros integrációs terápia, a kézterápia, a látásfejlesztés, a szomato-motoros fejlesztés elemeit is. Vidám, játékos feladatok színesítik és teszik könnyebbé a munkát. Ez a fajta intenzív mozgásterápia egészen kicsi kortól javasolt, hatékony megoldás megkésett, vagy megrekedt mozgásfejlődési szakaszokban, a mozgásszerveket érintő ortopédiaí, vagy speciálís idegsebészeti beavatkozások előkészítő és rehabilitációs időszakában.

A Bobath szemlélet: az alapvető tartási és mozgási funkciókat javítja, fejleszti. A terápia során a fej- és törzskontroll kialakítása, a kéz és lábtámasz erősítése, a törzsrotáció fejlesztése, a statikus és dinamikus egyensúly javítása a cél.

A TheraSuit

A test helyzetének érzékelését támogató, tartás javító, és izomerősítő dinamikus segédeszköz. Intenzív gyakorlatokat tartalmazó program keretében használják a terapeuták, a gyermek fejlődésének felgyorsítása és optimalizálása érdekében.

A TheraSuit-ban történő intenzív tréning hatásai:

• Javítja a test belső érzékelését, az egyensúlyt, illetve a központi idegrendszer működését.

• Erősíti az izmokat, biztosítja a test belső stabilizálását.

• Csökkenti a kóros reflexeket, visszaállít ja a helyes mozgásmintákat.

• Felgyorsítja az újonnan tanult funkcionális mozgásképességek fejlődését.

A Theratogs

Speciálís, dinamikus ortézis, mely javítja a testtartást, korrigálja a törzs és a végtagok helyzetét, segít azok rendezésében, eközben nem gátolja a mozgásszabadságot. Hasznos segédeszköz a terápiák során, emellett otthon is használható. Szükségesség esetén segítünk a beszerzésben, használatát betanítjuk.

Borsóház-Pécs Nemzetközi Intenzív Terápiás Központ

TÁMOGATÁS