Nemes ügy mellé álltak a pécsi pólósok

A pécsi Borsóházban mutatták be, hogy miként tudnak segíteni a PVSK-Mecsek Füszért pólósai a súlyosan és halmozottan sérült gyerekek és felnőttek mindennapjait megváltoztató központnak.
De Blasio Domenico szakosztályvezető kiemelte, hogy a pécsi Borsóház sokkal nagyobb elismerést és támogatást érdemelne, mint amelyet most kapnak a terápiára szoruló gyerekekkel foglalkozó gyógytornászok és orvosok.

Ebben szeretne segítséget nyújtani a PVSK-Mecsek Füszért OB I-es vízilabdacsapata azzal, hogy a játékosok a felszereléseiken büszkén viselik a Borsóház logóját.

– Bízunk benne, hogy ha másban nem is, de legalább abban tudunk segíteni azoknak a családoknak, akik rendszeren az itteni intenzív terápiákra járnak, hogy felhívjuk a figyelmet a kezelések fontosságára és a családokat érintő nehézségekre. Szeretnénk ismertebbé tenni az itt dolgozók munkáját és az itteni gyógymódokat, hiszen nagyon sok városban fordulunk meg a mérkőzések alkalmával, így bárhol felfigyelhetnek a Borsóház logójára és akár támogatókat is szerezhetünk a rászoruló családoknak, gyerekeknek – árulta el De Blasio Domenico szakosztályvezető.

Kismandor Csilla, a Borsószem Gyermekfejlesztő Egyesület elnöke és a Borsóház-Budapest intézményvezetője megköszönte a pólósok segítőkészségét és röviden bemutatta, hogy miben is tud segítséget nyújtani a pécsi intézmény az ide érkező gyerekeknek és felnőtteknek.

– A pécsi intézményvezető kolléganőmmel, Spohn Kingával mindketten érintett szülők vagyunk, így igyekeztünk olyan szakembereket magunk köré gyűjteni, akik hatékony terápiákkal képesek segíteni a mozgásukban korlátozott gyerekek és felnőttek mindennapjain, így nem szükséges külföldre utazni súlyos pénzeken, amelyet sok család nem engedhet meg magának – árulta el Kismandor Csilla. – Mi is rengeteg terápiát kipróbáltunk már, amelyek nem bizonyultak megfelelőnek, szükség volt egy folyamatos, intenzív kezelésre, amely most már egy éve a pécsiek számára is elérhető.

Jelenleg is nagyon sok család vár arra, hogy hasonló kezeléseken vehessen részt, de az anyagi helyzetük erre nem ad lehetőséget. Ezért is tartották fontosnak az ilyen kezdeményezéseket, mert így tudják csökkenteni a terheket. Eddig tizenkilenc család kapott tőlük támogatást, bérletet, amelyet a külső támogatásoknak köszönhetően tudtak előteremteni. A vízilabdázókkal jelenleg azon is munkálkodnak, hogy ingyenes csoportos gyógyúszáson is tudják fejleszteni a gyerekeket, amely nagy előrelépést jelentene számukra.

Borsóház-Pécs Nemzetközi Intenzív Terápiás Központ

TÁMOGATÁS