Nagy-Tószegi Cecília

Nagy-Tószegi Cecília:

Egyetemi tanársegéd, szakvizsgázott gyógypedagógus, Dinamikus Szenzoros Integrációs (DSZIT) terapeuta
Hivatásom számomra segíteni, támogatni a gyermekeket fejlődésükben, a bennük rejlő lehetőségek kibontakoztatásában. Törekszem holisztikus szemlélettel végezni szakmai munkámat. 2000 óta dolgozom komplex gyógypedagógiai-pszichológiai diagnosztikában, egyenetlen, eltérő fejlődésmenetet mutató, részképesség zavarral, tanulási és magatartási nehézséggel küzdő gyermekek vizsgálatával, iskolakészültségi vizsgálatokkal. 2003 óta DSZIT diagnosztikával, terápiával, 2019 óta a gyermekek korai fejlődéshez kapcsolódóan pszichológiai kutatással is foglalkozom.

Jelentkezés esetén a szülő kéréséhez, a gyermek fejlődési szükségleteihez igazítjuk a diagnosztika (felmérés) és a terápia folyamatát.

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
további információk:
www.dszitpecs.hu

Árak:

gyógypedagógiai vizsgálat

12000Ft

gyógypedagógiai tanácsadás, szülőkonzultáció (60 perc)

10000 Ft

Mozgásvizsgálat (DSZIT), szenzomotoros fejlődés vizsgálata, reflexintegrációvizsgálata

15000 Ft

Szenzoros feldolgozási zavar/ szenzoros túlérzékenység szűrése és tanácsadás

Szenzoros feldolgozási profil készítése, szűrés és tanácsadás (csecsemő kortól kisiskolás korig)

15000 Ft

Iskolaérettségi vizsgálat, véleménnyel és tanácsadással

 20000 Ft

Terápiás órák:

 

DSZIT Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia (egyéni  óra)

10000 Ft

DSZIT Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia (mini csoport: 2-3 fő)

7000 Ft

DSZIT Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia (kis csoport: 4-6 fő)

5000 Ft-tól

 

Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia (DSZIT) Mikor jelentkezzünk?

A Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia (DSZIT terápia) alappilléreként tekint Anna J. Ayres amerikai neuropszichológus által kidolgozott terápia elméletére és módszertanára. A játékba ágyazott mozgásterápia segítséget nyújthat minden olyan esetben, ahol a szenzoros feldolgozás zavara kihat a fejlődésre. Néhány ezek közül: mozgás- és/ vagy beszédfejlődési elmaradás, mozgáskoordinációs zavarok, szenzoros vonatkozású regulációs (alvás, evés, szobatisztaság területén jelentkező problémák) problémák, aktivitászavarok, autizmus spektrumzavarok, tanulási és figyelemzavarok, a viselkedésszabályozás éretlensége illetve zavarai, lassabb idegrendszeri érés esetén, továbbá fejlődési rizikóval jellemezhető, koraszülött gyermekek prevenciós fejlődéstámogatásába.

DSZIT DIAGNOSZTIKA:

A DSZIT diagnosztika az alábbi 2 részből áll. Általában mindkettőre szükség van a teljes szenzoros diagnosztikus kép kialakításához, de lehet külön-külön is igényelni, természetesen a szakember is tesz javaslatot ha szükségesnek látja a komplex diagnosztikus kép kialakítását.
1.Szenzoros feldolgozás rendellenességeinek szűrése és tanácsadás
2. Szenzomotoros integráció vizsgálata/mozgásvizsgálat

  • 1. A szenzoros feldolgozás rendellenességeinek szűrése online és személyes formában is! Szenzoros feldolgozási profil készítése, szűrés és tanácsadás ( csecsemő kortól)

Szenzoros a gyerekem? Ha piszkos lesz a keze azonnal le kell törölni? Nem szeret bizonyos állagú ételeket enni? Kezével befogja a fülét, hogy megvédje magát a zajoktól vagy nyugtalanná válik, zavart lesz a viselkedése, ha sok a zaj körülötte? Vigasztalhatatlan, ha jön a hajmosás, körömvágás? Bizonyos anyagokból készült ruhák viselésétől húzódozik? Nem szereti, ha hintáztatják vagy éppen szeret a saját tengelye körül körbe-körbe forogni?” A különböző érzékelési csatornákon a környezetünkből ill. a testünkből érkező információk feldolgozása, a szenzoros feldolgozás színvonala alapvető jelentőségű a gyermekek mozgás,
kognitív, emocionális és szociális fejlődésében, a külvilághoz való adaptációban. A szenzoros feldolgozási zavar három altípusa a szenzoros túlérzékenység, a csökkent szenzoros érzékenység és a szenzoros élménykeresés. Szenzoros feldolgozási nehézségek esetén hogyan segítsünk gyermekünknek?

  •  2. Szenzomotoros integráció vizsgálata/mozgásvizsgálat

A mozgásvizsgálat, szenzomotoros vizsgálat a reflexintegráció vizsgálatát, mozgásvizsgálatot, dominancia vizsgálatot és szenzomotoros integrációs teszt felvételét tartalmazza. Információt ad számunkra arról, hogy az idegrendszeri érési folvamatok, a szenzoros integráció, motoros koordináció, mozgásfejlődés életkornak megfelelő ütemben történik-e. Szükséges-e mozgásterápiás megsegítése a fejlődésnek? Csak személyes formában történik. Már a korai fejlődés, mozgásfejlődés késése, mozgás- és/ vagy beszédfejlődési elmaradása, mozgáskoordinációs zavarok, iskolaéretlenség, tanulási és figyelemzavarok, a viselkedésszabályozás éretlensége illetve zavarai, lassabb idegrendszeri
érés esetén, továbbá fejlődési rizikóval jellemezhető, koraszülött gyermekek prevenciós fejlődéstámogatásában, aktivitászavarok, autizmus spektrumzavarok esetén.


A vizsgálatra kényelmes ruhában, (csúszásgátló) zokniban várom a gyerekeket. A vizsgálat a szülő jelenlétében történik.

RÓLUNK

A Borsóház-Pécs Nemzetközi Intenzív Terápiás Központ 2009 óta végzi CP-s (Cerebral paresis), genetikai, születési rendellenességből vagy traumából, balesetből eredő sérült, halmozottan sérült páciensek rehabilitációját önálló terápiás szemlélet és saját fejlesztésű módszer szerint. A Borsóház Pécs Alapítvány által működtetett terápiás központ, ahol okleveles gyógytornászok, terapeuták és konduktorok segítenek fejleszteni a mozgássérült gyermekeket.

TÁMOGATÁS