Konduktív Plusz

A konduktív nevelés olyan terápiás eljárás, mely komplexitásának köszönhetően egyidejűleg erősíti a gyermek motorikus, kommunikációs és kognitív képességeit, segíti érzelmi, szociális-szférájának és önállóságának kibontakoztatását. A belső motiváció felkeltése, a megfelelő ritmus alkalmazása az egyensúly-specifikus feladatok megoldása során, segíti a károsodott idegrendszer tanulási folyamatát és annak újraépülését. 

A Konduktív Plusz önmagában és kiegészítésként is hatékony lehetőséget biztosít a megváltozott fejlődésmenetű gyermekek képességeinek kiteljesítésére és életminőségük javítására. A konduktív pedagógia már néhány hónapos kortól eredményesen alkalmazható, mind megkésett mozgásfejlődésű, mind mozgássérült gyermekek esetében. A konduktív felmérés után a terápiás program, szorosan a szülőkkel közösen egyeztetett célok alapján kerül kialakításra.

A Konduktív Plusz által megtanulja a gyermek saját testének tudatos, aktív irányítását, képessé válik az önkifejezésre, önállóságának kibontakoztatására. A foglalkozáson speciális eszközöket használunk, amelyek az állás, járás elősegítését szolgálják. Az eszközök praktikusságának és sokoldalúságának köszönhetően könnyedén integrálhatóak az otthoni életvezetésbe is. A tanultak hétköznapokba való átültetését konzultációval, tanácsadással és a gyermek által látogatott intézménnyel való kapcsolattartással segítjük.

Az Intenzív Tréning kiegészítéseként javasoljuk a Konduktív Pluszt, annak érdekében, hogy a gyermekek az intenzív terápia során kapott információkat a konduktív pedagógiai módszer segítségével tudják elmélyíteni, tudatosítani és alkalmazni a mindennapokban.  Terapeutáink csapatban dolgoznak, a kiegészítő terápiák az intenzív tréninggel kombinálva komplex fejlesztést biztosítanak, felgyorsítják a fejlődés szakaszait.

RÓLUNK

A Borsóház-Pécs Nemzetközi Intenzív Terápiás Központ 2009 óta végzi CP-s (Cerebral paresis), genetikai, születési rendellenességből vagy traumából, balesetből eredő sérült, halmozottan sérült páciensek rehabilitációját önálló terápiás szemlélet és saját fejlesztésű módszer szerint. A Borsóház Pécs Alapítvány által működtetett terápiás központ, ahol okleveles gyógytornászok, terapeuták és konduktorok segítenek fejleszteni a mozgássérült gyermekeket.

ELÉRHETŐSÉGEK

Borsóház-Pécs Nemzetközi Intenzív Terápiás Központ

H-7633 Pécs, Endresz György u. 2/b.

Telefon:+36 30 746 99 44

Telefon:+36 30 216 60 90‬

E-mail: borsohazpecs@gmail.com

Nyitva tartás:

Hétfőtől Péntekig: 8:00h - 16.00h