Bowen Technika

Bowen Technika

A Bowen- technika dinamikus izom és kötőszöveti technika melyet Tom Bowen (1916-1982) fejlesztett ki. A technika kevés, de jól adagolt információval stimulálja a testet. A kezelések egymásra épülő fogásokból és szünetekből állnak. A szünetek azért szükségesek, hogy a test a fogadott impulzust feldolgozza és integrálja.
A technika az egész testet kezeli, az autonóm idegrendszeren keresztül helyreállítja az egyensúlyt. Az alkalmazó hagyja, hogy a kliens teste a saját prioritása és képessége szerint végezze el a munkát.
A kezelések időtartama általában 15-50 perc egyéni reakciótól függően.
A kezelések gyakorisága általában hetente egy alkalom, de ez a kliens állapotától függően változhat.


Alkalmazási területei:
• Babáknak: Hasfájás, felfokozott idegrendszeri reakciók, elmaradt mozgásfejlődés, oxigénhiány, fejlődési rendellenesség, torticollis
• Gyerekeknek: elmaradt mozgásfejlődés, fejlődési rendellenesség, izomtónus disbalance, hanyagtartás, scoliozis, ágybavizelés, hasfájás, fejfájás, sportsérülések, magatartás problémák
• Felnőttek: akut és krónikus panaszok, musculosceletális problémák, sérülések, emésztési zavarok, légzési problémák, allergia, aszthma, keringési zavarok, degrendszeri problémák, hormonális zavarok, stressz, kiválasztási szervrendszer problémái, meddőség, terhesgondozás, egészség megőrzés.

Borsóház-Pécs Nemzetközi Intenzív Terápiás Központ

TÁMOGATÁS