Holcsik Erzsébet

Holcsik Erzsébet

Mentálhigiénés- és klinikai, gyermek- és ifjúsági szakpszichológus, gyásztanácsadó, Metamorphoses meseterapeuta, MBT terapeuta
2001 óta dolgozom gyermekekkel, kamaszokkal és szüleikkel. Szakmai tapasztalataimat pedagógiai szakszolgálatnál és ambuláns gyermekpszichiátriai ellátásban szereztem. Munkám során végeztem pszichés állapotfelmérést, krízistanácsadást, egyéni gyermekterápiát, csoportos terápiát, vezettem szülőcsoportot, szülőkonzultációt, valamint tanulási képességek szakértői vizsgálataiban vettem részt. A sokféle tevékenység közül igen közel áll hozzám a mesékkel folytatott pszichológiai munka, melynek során mozgás- és művészetterápiával kombinált komplex gyermekcsoportokat vezettem kollégáimmal. A Gombolyító Terápiás Egyesület keretein belül mesékkel dolgoztam felnőtt önismereti csoportokban felnőtteknek szóló mese-estek keretében, speciális gyermekotthonban élő gyermekekkel, idősek otthonában és gyermekotthonban. Tapasztalataim szerint, mind a terápiás munka során, mind a diagnosztikában (nehéz diagnózisok közlése, feldolgozása) folyamatosan jelen van a veszteségélmény, gyásszal való megküzdés feladata, amelyben támogató jelenlétre van szükség, ezért gyásztanácsadói képzettséget szerezve célzottan foglalkozom gyerekek és felnőttek veszteségélményeinek oldásával. Hivatásom gyakorlásában azt vallom, hogy az értő figyelem és jelenlét, a kliens nehézségeinek holisztikus szemlélete nem csak a probléma megértésének eszköze, hanem az erőforrások és fejlődési lehetőségek egyik legfontosabb forrása is.


Végzettségek:
2002- Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar-pszichológus diploma
2007- Klinikai- és mentálhigiéniai, ifjúsági- és gyermek szakpszichológus
2014- Metamorphoses ® Meseterápiás Módszer-metamorphoses meseterapeuta
2017- Mentalisation Based Treatment Basic Training (Anna Freud National Centre for Children and Families)
2019 - Gyásztanácsadó – a Napfogyatkozás egyesület akkreditált továbbképzése
2020- Mentalization –Based Treatment for adolescents (MBT-A) (Anna Freud National Centre for Children and Families


Email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefonszám: +36 30/369-2617


Terápiás formák:
●    Egyéni szülőkonzultáció (50p) Díj: 14.000.- Ft (A díjazás mindkét szülő részvétele esetén sem változik)
Az egyéni konzultációk során a gyermekneveléssel, a gyermekek speciális gondozásából adódó személyes nehézségekkel, a szülői elakadásokkal foglalkozunk. Az egyéni konzultáció segítséget nyújthat az adott probléma átlátásában, a fokozott érzelmi megterhelés csökkentésében, szülői erőforrások megerősítésében, megküzdési stratégiák kialakításában, személyes veszteségélmények feldolgozásában.


●    Komplex (mese és mozgás) terápiás csoport szülő és gyermek együttes részvételével (min. 90p) Díj.: 9.000 Ft.-/szülő-gyerek pár/alkalom
A mese- és mozgásterápiás csoport a dinamikus szenzoros integrációs terápia (DSZIT) és a Metamorphoses meseterápia módszertani ötvözésével dolgozik. A csoport céljai mesékben lévő képek, helyzetek a szimbolikus nyelv révén a gyermekek és a szülők számára is eszközt adni az érzések, érzelmek belső mentális állapotok felismerésére, kifejezésére. A csoportos munkában az egyéni testi-lelki tapasztalatok elmélyítése komplex mese- és mozgásterápiás eszközökkel, a szülő- gyermek kapcsolat megerősítése, a társas kapcsolatok működtetése: szenzoros integrációs folyamatok stimulálása, önmagunk és saját képességeink felfedezése, az egymásra találás és egymásra hangolódás segítése, a belső állapotok megoszthatóvá tétele zajlik. Nem az egyéni problémára fókuszálunk, hanem a képi gondolkodás és a szenzoros integrációs térben való átdolgozás által olyan készségeket szeretnénk fejleszteni, melyek elősegítik a szorongás csillapítását, az önnyugtatásra való képességet, az érzelmek kifejezését, a részképességek integrált érését. A találkozások alatt első sorban a szülő- gyermek kapcsolattal dolgozunk, a felnőttek aktívan bekapcsolódnak a csoportos munkába, a gyermekük igényei szerint.
A csoport kettős vezetéssel zajlik, meghatározott alkalomszámmal és állandó résztvevőkkel. A csoportot vezeti Nagy-Tószegi Cecília DSZIT terapeuta, gyógypedagógus, Holcsik Erzsébet gyermekpszichológus, Metamoprhoses meseterapeuta
A csoport 15 alkalom, heti rendszerességgel.
Résztvevők :  5-6 szülő-gyermek pár

RÓLUNK

A Borsóház-Pécs Nemzetközi Intenzív Terápiás Központ 2009 óta végzi CP-s (Cerebral paresis), genetikai, születési rendellenességből vagy traumából, balesetből eredő sérült, halmozottan sérült páciensek rehabilitációját önálló terápiás szemlélet és saját fejlesztésű módszer szerint. A Borsóház Pécs Alapítvány által működtetett terápiás központ, ahol okleveles gyógytornászok, terapeuták és konduktorok segítenek fejleszteni a mozgássérült gyermekeket.

TÁMOGATÁS